Допомога кардіохірургів

Відповідно до Основного Закону Держави, людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Сьогодні, в умовах триваючої війни РФ проти України, колектив НІССХ ім. М.М. Амосова працює і підтримує державну політику щодо збереження найвищої цінності – життя людини.
Як зазначено в офіційному зверненні Інституту, Установа «з початку свого створення бореться із серцево-судинними патологіями постійно вдосконалюючи техніки, вміння та колективний потенціал на благо свого народу. Зважаючи на жахливі події, які зараз відбуваються на теренах нашої батьківщини, зокрема, криваву окупацію навколишніх міст поблизу Києва, надавати повноцінно медичну допомогу потребуючому населенню не є можливим. Ми не можемо ризикувати найвищою цінністю – життям, при транспортуванні пацієнтів у наш заклад. Тому, нами було прийнято рішення у швидкому порядку розгортати високоспеціалізовану кардіохірургічну допомогу використовуючи кадровий потенціал та ресурсне забезпечення нашого закладу у центрах, які розташовані у найбільш безпечних регіонах, куди можуть добратися пацієнти.
На даний час, фахівці НІССХ ім. М.М. Амосова, з метою якнайскорішого відновлення повноцінного планового хірургічного лікування, як дорослому, так і дитячому населенню, у прискореному режимі вивчають можливості надання кардіохірургічної допомоги на базах лікарень:
— міста Вінниці:
Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова
Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня
Вінницький регіональний центр серцево-судинної патології
— міста Івано-Франківськ:
Івано-Франківська обласна клінічна лікарня
Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр
— міста Чернівці:
Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги
Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр
Клініка святого Луки